grazvzzupanijaVaraždinska županija je 10. lipnja, u Grazu, u sklopu manifestacije 'Dan Hrvatske 2015', predstavila svoje gospodarske potencijale te mogućnosti i pogodnosti u privlačenju stranih investicija. Naime, svake godine se u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske organizira spomenuta manifestacija na kojoj se predstavljaju hrvatske županije, a ove godine je domaćin bila Varaždinska županija.


Upravo je Varaždinska županija jedna od najkonkurentnijih u ovom dijelu regije, a potrebno je posebno naglasiti kako se gospodarstvo županije polako transformira iz radno-intenzivnog gospodarstva u gospodarske grane koje stvaraju veći profit - istaknuo je pred 200-tinjak gospodarstvenika te predstavnika izvršne vlasti i gospodarskih institucija iz Austrije i Hrvatske, župan Predrag Štromar.Također je istaknuo kako se u Varaždinskoj županiji znatna financijska sredstva izdvajaju za razvoj obrazovanja te da pozitivnom imidžu Županije doprinose i efikasni službenici koji su u potpunosti na raspolaganju svim zainteresiranim investitorima.- Svi investitori koji dolaze u našu županiju tvrde da smo najkonkurentniji, a tu je i nagrada za najtransparentniju županiju u 2014 godini. Moram naglasiti kako u ovome trenutku imamo u potpunosti komunalno opremljenih desetak poslovnih zona spremnih da se na njima u vrlo kratkom roku izgrade pogoni nove tvrtke. Varaždinska županija najbolja je za sve one koji žele investirati – zaključio je svoje izlaganje župan Štromar.Prije županove prezentacije, održana je i panel diskusija na kojoj je uz predsjednika uprave HEP-a Pericu Jukića, direktora EWN Croatia Wernera Casagrandea, direktora Razvojne prijenosne i pristupne mreže u VIPnetu Tomislava Makara te direktora tvrtke Wollsdorf Andreasa Kindermanna sudjelovao i direktor varaždinske Slobodne zone Enriko Parlaj.Energetsku strategiju te ključne energetske projekte koje provodi Vlada RH predstavila je pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić.Predstavljanje Varaždinske županije upotpunili su i pripadnici Husarske pukovnije, popularni Husari, dok su u glazbenom dijelu nastupili renomirani varaždinski glazbenici Hana Hegedušić i Petar Eldan.

Također svim sudionicima manifestacije podijeljene su prigodne brošure, ali i tradicionalni proizvodi varaždinskoga kraja.

Tekst i foto: varazdinski.hr

Ažurirano ( Ponedjeljak, 27 Srpanj 2015 07:43 )