10 uzroka koje mogu dovesti do problema s erekcijom

0
Problemi sa erekcijom

Ako imate probleme s postizanjem erekcije i želite znati uzrok tome, evo 10 stvari koje mogu smanjiti vašu erekciju.

1. Pušenje: Duhan sadrži nikotin koji sužava krvne žile i šteti protoku krvi. Ako u vašem penisu ne postoji dovoljan protok krvi, nećete biti u mogućnosti postići erekciju.

2. Biciklizam: rekreacija i vježba na otvorenom je savršena za vas, ali neke vježbe mogu biti i štetne. Jedna od njih je biciklizam. Studije otkrivaju da muškarci koji voze bicikle imaju veći rizik od erektilne disfunkcije u usporedbi s muškarcima koji ne voze bicikle.

3. Loša prehrana: ako jedete nezdravu hranu, to može rezultirati umanjenim seksualnim nagonom. Hrana koja je slana, masna i druge vrste nezdrave hrane ograničavaju protok krvi u mnoga područja tijela, uključujući i vaš penis. Ako se protok krvi ne dospije do vašeg penisa, nećete dobiti pravilnu erekciju. Ako jedete puno slatkiša, pljeskavica, hamburgera i pržene hrane, a gotovo i ne jedete povrće i voće, veća je šansa da nećete postići erekciju.

4. Stres: Ako ste pod stresom, to će dovesti do toga da vaše tijelo proizvodi hormon poznat kao adrenalin. Adrenalin skuplja krvne žile, a to može rezultirati problemima s erekcijom.

5. Alkohol: Alkohol vam može pomoći da dobijete raspoloženje za seks no on smanjuje vašu živčanu aktivnost i fizičku funkciju. Dakle, kada konzumirate previše alkohola, osjetljivost u cijelom tijelu se gubi, uključujući osjetljivost u penisu. Kao rezultat toga, biti će vam teško postići erekciju.

6. Pretjerano razmišljanje: Ako je muškarac u par navrata imao problema s erekcijom tijekom spolnog odnosa, to bi moglo dovesti do toga da se previše brine i razmišlja o ovome. A to bi samo moglo dovesti do daljnjih problema u postizanju erekcije sljedeći put prilikom spolnog odnosa.

7. Nedostatak tjelovježbe: Nedostatak tjelovježbe ili samo malo vježbe tijekom dana može biti još jedan razlog zbog kojeg muškarac ne postiže erekciju. Svakodnevno biste trebali bar otići u šetnju na nekoliko minuta.

8. Lijekovi: Brojni lijekovi koji se konzumiraju mogu pogoršati stanje osobe koja ima problem s postizanjem erekcije. Neki od ovih lijekova su lijekovi za kemoterapiju, beta-blokatori, diuretici, alfa-adrenergični blokatori itd.

9. Problemi sa srcem: Problemi povezani sa srcem i sposobnošću srca da pravilno pumpa krv, također mogu dovesti do impotencije.

10. Problemi u vezi: ako imate problema sa svojim seksualnim partnerom, to bi mogao biti i jedan od razloga zašto ne možete postići erekciju. Svakako o tome porazgovarajte sa svojim partnerom kako biste zajednički mogli doći do rješenja.