7 slabosti veza na daljinu

20
Zveza na daljinu

Što kada Vaša srodna duša ne živi u istom gradu, državi ili kontinentu kao i Vi? Možda se dogodila ljubav na nekom putovanju? U očima stranca vidjeli ste osobu koja je bliska Vašem srcu. Možda tipkajući bespućima Interneta kasnonoćna dopisivanja su rezultirala promjenom Vašeg ljubavnog statusa? Ili je ljeto završilo, a osjećaji su i dalje tu? Koji god da je scenarij posrijedi, sve ljubavi na daljinu imaju neke zajedničke nedostatke.

1. Tipkanje

U svim odnosima poruke mogu donijeti puno problema. Naime, dvije osobe mogu istu rečenicu pročitati na potpuno različit način i time može doći do neugodnih situacija. Iz poruke se ne može iščitati ton tako da najobičnije pitanje može zvučati kao napad.

2. Jezični lapsusi

Lakša varijanta je kada oboje komunicirate na zajedničkom materinjem jeziku tada ne dolazi do jezičnih grešaka. Što kada nije tako? Ponekad želite nešto reći, ali prijevod te rečenice na nekom drugom jeziku daje totalno drugi smisao.

3. Kulturne razlike

Čak i države koje su prvi susjedi imaju velike razlike u kulturama i običajima. Uz to različiti su načini šala i viceva.

Kulturne razlike
Države imaju velike razlike u kulturama i običajima.

Nekako ispada da što istočnije to su ljudi više za zezanciju, otvoreniji i koriste „žešće” izraze dok ovi zapadniji se smatraju nježnijim dušicama. Jedni spavaju kao zaklani, a drugi kao anđeli, a misle na istu vrstu sna.

4. Vremenske zone

Vi u srcu Europe, a partner na drugom kontinentu i tu dolazi do vremenske razlike. Jedino što možete učiniti je žrtvovati svoje noći kako biste uspjeli komunicirati u stvarnom vremenu. To je veoma zahtjevno, ali ako je ljubav prava, ništa nije teško.

5. Dodir

Sve riječi ne mogu zamijeniti toplinu kože. Onaj slatki miris i zagrljaj. To je nešto što osobama koje održavaju veze na daljinu najviše nedostaje. Onaj trenutak kada ti dođe da se stisneš uz voljenu osobu, a ona nije tu. Ponekad, nema te poruke koja može to nadomjestiti.

6. Povjerenje

Što ako su Vas do sada puno puta povrijedili, izdali? Kako vjerovati nekome tko je daleko? Morate mu vjerovati na riječ. A, povjerenje je ključ svake zdrave veze, nevažno živite li skupa ili na odvojenim kontinentima.

7. Financije

Često se parovi znaju odlučiti za susret na nekom neutralnom teritoriju ili otići na putovanje kako bi se nagradili za sve što teškom mukom grade. Sve dok se jedna strana ne odluči na onaj korak preseljenja, do tada aerodromi, ceste i kolodvori su Vaš svijet. Naravno, sva ta putovanja koštaju i zahtijevaju određenu količinu financija koju morate odvojiti za njih.

Jedno je sigurno, Vaša voljena osoba će Vam većinu vremena nedostajati. Kao što se za sve kaže takvo pravilo vrijedi i za ovakve veze – sve je u glavi. Stvorite si snažnu i jaku sliku, cijenite to što imate i uživajte u svakom trenutku koji provedete zajedno. Budite iskreni i volite se!