7 stvari koje će vam poboljšati kvalitetu života u samoizolaciji

40
Samoizolacija

Kako biste što kvalitetnije provodili vrijeme u kući, naučite svaki dan nešto novo, priuštite si večer bez televizora, pročitajte dobru knjigu ili idite u šetnju (prirodom, ali izbjegavajte druge šetače).

Isprobajte bilo koju od ovih sedam aktivnosti kako biste proveli vrijeme u izolaciji što korisnije i bezbolnije.

1. Budite kreativni

Umjetnik se skriva negdje u vama. Slikajte apstraktno ako vas brine kako bi izgledali stvarni likovi, oblikujte figure ili zabavne oblike u kinetičkom pijesku, oblikujte nakit plastelinom, svirajte na instrumentima koji nakupljaju prašinu u vašim smočnicama. Prepustite se mašti na volju.

2. Postanite gurman

Vjerojatno ste na svojim društvenim mrežama vidjeli prijatelje ili poznanike koji su pokušavali ispeći kruh. Ovo je vrlo specifičan trend, ali zašto ne, okušajte se u pečenju ili kuhanju vašeg omiljenog jela. Nakon što pripremite Masterchef večeru, zavalite se i uživajte u svakom zalogaju bez uključenog televizora.

3. Opustite se čitajući

Vjerojatno imate popis knjiga koje ste oduvijek planirali pročitati. Sada je vaše vrijeme da skratite taj popis. Obiđite policu s knjigama i pročitajte jednu od knjiga koju ste kupili i koja vam neotvorena skuplja prašinu na polici. Usput, slobodno obrišite i prašinu.

4. Uvježbajte sposobnost slušanja

Odmarajte oči i ugodite vašim ušima slušajući ugodnu glazbu. Slušajte audio knjige dok čistite.

Slušajte podcast-ove dok kuhate ili uživate u svojoj novootkrivenoj kreativnosti, slušajte umirujuću Enyu dok uživate u pjenušavoj kupki.

5. Napišite vlastitu priču

Ne trebate puno da biste otkrili svoju maštu: samo papir i olovku. Poanta je da možete stvoriti remek-djelo, knjigu ili članak za svoj omiljeni časopis ili se jednostavno opustiti uz svoju priču.

6. Inspirirajte se

Uz Pinterest i TikTok postoje i drugi izvori nadahnuća. Napravite vlastitu ploču s inspirativnim natpisima, meditirajte, vježbajte, vizualizirajte. Mislite pozitivno, pozitivne misli su neophodne za dobro raspoloženje.

7. Usporite

Samo zato što imate više vremena ne znači nužno da imate i više energije.Spavajte. Recite ne videopozivima ako nisu baš presudni. Vratite se prirodi i lagano šetajte šumom, osluškujte prirodu.

Kao što smo već spomenuli, pustite mašti na volju. Radite sve ono što vas ispunjava. Uživajte u svakom danu i smanjite stres.